Tt-stuudio V lennu lõpuetendus
"Kaunitar nõiutud lossis"
17-20. aprill 2024 Kärdla Kultuurikeskuses

 

 

 

20200325 121858

tunniplaan

Kutsu meid esinema

Sa oled siin: PealehtReisidInfoUudisedKoolitants Tartus

Koolitants Tartus

 

Tt-stuudio rühmad olid Koolitantsu maakondlikus voorus edukad, mille tulemuseks oli kolm eripreemiat ja neli edasipääsu piirkondlikku vooru. Rõõmu kui palju, mida varjutas väike mure.

Hiiumaa kuulub reglemendi järgi Pärnu piirkondliku vooru alla, aga just sellel päeval, 24 märtsil, kui Pärnu tantsupäev toimus, pidid Tt-stuudio rühmad viibima hoopiski Krakovis festivalil. See oli kokku lepitud ja kindlaks määratud juba sügisel, kui polnud veel üldse teadagi, et Koolitantsu piirkondlikud voorud tagasi tuuakse. Kaks aastat on maakondlikest voorudest otse finaali pääsetud. Nii siis rääkisime oma murest kohe Hiiumaa tantsupäeval ka peakorraldajale, et juhul, kui meist keegi edasi peaks pääsema, siis kas me tohime minna Tartusse. Peakorraldaja lubas asja kaaluda.

 

Peale tulemuste teatavaks tegemist algasid läbirääkimised Koolitantsu meeskonnaga, kes andsid meile erakorralise loa kõikide tantsudega Tarusse minna. Lisaks Tt-stuudio neljale rühmale sai edasi ka abiturientidest koosnev epicLXV. Kuna ka sealsed tantsijad pidid sõitma Krakovisse, siis said ka nemad loa.

 

Tartu on teatavasti hiidlaste jaoks väga kauge maa, siis ei tulnud ühepäevane reis kõne allagi. Tt-stuudiol tuli Tartusse viia neli rühmatäit tüdrukuid, kokku 58 tantsijat. Selleks tellisime kõige suurema bussi, mis Hiiumaalt võimalik ja alustasime sõitu laupäeva, 17. märtsi pärastlõunal. Kõigepealt sõitsime Kose valda Oru külla, kus koolimajas saalipõrandal magamiskottides öö mööda saatsime. Algne väike hirm ööbimise ees oli asjata, kuna lapsed olid nii tublid. Eks me ju ole ennegi kodust eemal ööbinud, aga esmakordselt olid kaasas nii väikesed. Tt-stuudio V rühmas tantsivad 12 I klassi tüdrukut ja 5 koolieelikut. Võtsime aga öölambi kaasa ja kaisuloomad magamiskotti ning varsti kostus ainult mõnusat nohinat. Lastel polnud häda miskit, koju jäänud emmed olid vist rohkem mures kui lapsed, aga nii see tahab ikka alguses olla.

 

Hommikul alustasime sõitu Tartusse. Meie proovid olid jäätud viimasteks. Eelnevatest aastatest on korraldajatel juba meelde jäänud, et need hiidlased on selline kummaline seltskond, kes tahab proovi viimasena teha ja võimalusel esimeste seas ära esineda.

 

Proov läks libedalt ja samuti ka esinemine. Harjumatult suure lavaga kohanesid tüdrukud kiiresti. Ka kõige pisemad tundsid end kui kalad vees ega sattunud segadusse. Kõik oli väga hästi. Oma tantsud tantsitud, sai kontserti ka saalist vaadata ja teistele kaasa elada. 

 

Päev venis pikaks, sest koju saime alles kõige viimase praamiga. Pikk bussisõit uinutas nii mitmedki vaprad reisisellid sügavale unele. Kärdlas emme-issile sülle joostes, oli aga muljetamist küllaga. Nüüd algas ka tantsulastele kevadvaheaeg.

 

Koolitantsu piirkondlikus voorus tantsisid:

Tt-stuudio I rühm tantsuga "Kes nad on?"

Tt-stuudio II rühm tantsuga "Hunt Kriimsilma 7 ametit"

Tt-stuudio IV rühm tantsuga "Öö"

Tt-stuudio V rühm "Heliredel"

 

Pilte vaata siit!

EENeti logo      


 
SUSSID! SUSSID!
 
Oleme stuudios  edukalt propageerinud säästlikkuse printsiipi -  SUSSID TEISELE RINGILE. See on väga hästi vastu võetud. Kui Sul on kodus seismas väikeseks jäänud sussid, mida ise enam ei vaja, siis võid tuua need õpetaja Tiina sussikotti, sest kellelgi teisel võib neid vaja minna! Kui sul endal on susse vaja, siis küsi julgelt võimalust sussikotti piiluda, ehk on seal just midagi sinu jaoks! 

eas-sisemin logod-valgel2x1 ver4 hkk leadereesti eu leader hor rgb small kultuurkapital small    ERK

Free business joomla templates