Tt-stuudio V lennu lõpuetendus
"Kaunitar nõiutud lossis"
17-20. aprill 2024 Kärdla Kultuurikeskuses

 

 

 

20200325 121858

tunniplaan

Kutsu meid esinema

Sa oled siin: PealehtReisidInfoUudisedI ja III rühm naabritel külas

I ja III rühm naabritel külas

 

 

16. oktoobril toimus Riias VEFi kultuurikeskuses festival, kus osalesid laulu- ja tantsukollektiivid Baltimaadest. Tiina Tantsustuudiost osales festivalil I ja III rühm, kokku 32 tantsijaga.

 

Juba kevadel, kui festivaliteade minuni jõudis, hakkas idee idanema, et minna Riiga nooremate rühmadega, kuna Riia pole kaugel ja kodust peab ära olema kõigest kaks ööd. See tundus olevat ideaalne võimalus noorematele tantsijatele pakkuda esimest kontsertreisi ja rahvusvahelise festivali kogemust. Nii alustasidki 15. oktoobri pärastlõunal 32 tantsijat, Tt-stuudio I (õpetaja Tiina Kaev) ja III rühm (õpetaja Triin Salin) sõitu Riia poole.

 

Hiidlaste reisid venivad tavaliselt pikemaks kui mandril elavate inimeste omad, nii ka meie oma. Et laupäeval õigeaegselt Riias olla, siis esimeseks ööbimispaigaks sai meile Vana-Vigala spordihoone. Kuna meie käsutuses oli hea ja suur spordisaal, siis ei lasknud õpetajad seda võimalust käest, et enne magamaminekut veel lapsed ära väsitada ja viimane treening enne tähtsat lavaleminekut teha. Pärast nosis igaüks oma pesas kodust kaasavõetud head ja paremat, mängiti lärmakaid mänge ja võideldi ka koduigatsusega.

 

16. oktoobri hommikul, kui maa oli alles härmas, läks sõit uuesti lahti. Läti võttis meid vastu lumiste metsadega, mis lastes suurt elevust tekitas. Suurde kultuuripaleesse VEFi sisse astudes, oli tore äratundmine, justkui oleks sisse astunud Tallinna Salme Kultuurikeskusesse. Hiljem tuli välja, et kahel kultuurikeskusel ongi üks arhitekt. Peakorraldaja härra Edvardas oli ise uksel vastus ja meie suureks üllatuseks oli eestlasi veel peale meie 4 kollektiivi. Paraku küll kõik vene keelt kõnelevad eestlased. Kohe läks lahti aktiivne festivaliprogramm: proov, kolmekäiguline lõuna, finaali proov, kolm tundi kestev ja 42 estraadinumbrist koosnev festivalikontsert, õhtusöök ja disko osalejatele, õpetajatele samal ajal vastuvõtt korraldaja juures. Kõik oli väga hästi korraldatud ja jooksis kui lindi peal ilma igasugu tõrgeteta.

 

Kontsert oli mitmekesine ja väga huvitav vaadata. Näha sai muusikakollektiive, akrobaatika etteasteid ja estraaditantsu. Slaavi temperament ja hoopis teised karakterid, mida Eesti lavadel näha, toredad ja kirevad kostüümilahendused. Stuudio mõlemad rühmad esitasid kontserdil kaks tantsu, mis kõik suurte aplausidega vastu võeti. Festivali oli mõeldud ennekõike osalejatele endile, nii et oma numbrite vahepeal sai saalis istuda ja teisi vaadata. Kontsert lõppes ühisnumbriga, milleks kõik kollektiivid lavale kutsuti ja koos ühe peakorraldaja laulu saatel käsi lehvitati.

 

Pikk päev seljataga, sõitsime kella 21 paiku hotelli „TOMO“, mis oli igati mugav ja moodne. Elasime kahestes tubades, mis oli lahe, sest sõbrannad said ju päris omaette olla. Peale selle oli toas televiisor ja isiklik dušš. Põnevust kui palju, kuid üsna ruttu oli tubades vaikus, sest juba silmadest oli näha, et päev oli olnud elamusterohke ja väsitav.

 

17. oktoober algas rikkaliku söögiga hotelli restoranis ja jätkus Riia loomaaias. Ilm rõõmustas meid päikesega ja kolmetunnisel jalutuskäigul nägime ära pea-aegu kõik loomaaia elanikud, kaasaarvatud kaelkirjakud ja tapiiri, keda Tallinnas näha pole võimalik. Lõpuks veel kiire lõuna Hesburgeris ja ootaski ees pikk kodutee. Meeldiva üllatusena sujus kõik nii hästi, et jõudsime plaanitust varajasemale praamile.

 

Selleks korraks jälle üks suur ja tore ettevõtmine läbi. Lapsed olid tublid, pidasid reisi ilusti vastu ja andsid sellega õpetajatele julgust ja indu ka tulevikus taolisi reise ettevõtma.

 

Et see tore reis teoks sai, tänab Tt-stuudio Kärdla Linnavalitsust, Hiiumaa Kultuurkapitali Ekspertgruppi, If Kindlustust, Saare Laevakompaniid, Hiiumaa Turismiliitu ja GoBussi, kes kõik oma panuse reisi õnnestumisse andsid. Samuti aitäh tublidele emadele Anule ja Evelinile, kes reisi ajal abiks olid.

 

Loe ka  reisiblogi! 

 

EENeti logo      


 
SUSSID! SUSSID!
 
Oleme stuudios  edukalt propageerinud säästlikkuse printsiipi -  SUSSID TEISELE RINGILE. See on väga hästi vastu võetud. Kui Sul on kodus seismas väikeseks jäänud sussid, mida ise enam ei vaja, siis võid tuua need õpetaja Tiina sussikotti, sest kellelgi teisel võib neid vaja minna! Kui sul endal on susse vaja, siis küsi julgelt võimalust sussikotti piiluda, ehk on seal just midagi sinu jaoks! 

eas-sisemin logod-valgel2x1 ver4 hkk leadereesti eu leader hor rgb small kultuurkapital small    ERK

Free business joomla templates